Despre noi

   În anul 2004, patru tineri muzicieni, Adrian Francisc Pipaş, Ana-Maria Pipaş, Laurenţiu Mara și Alexandra Enache au înfiinţat Kronstadt Quartet, din dorinţa de a dărui graţie şi eleganţă prin intermediul muzicii cvartetului clasic de coarde. De-a lungul timpului, prestanţa şi nivelul înalt al interpretării muzicale, au condus la participarea Kronstadt Quartet la evenimente din diferite zone ale ţării (Braşov, Sighişoara, Făgăraș, Sibiu, Ghimbav, Snagov, Sinaia, Predeal, Bálványos, Câmpina, Bucureşti, Giurgiu). Kronstadt Quartet, prin experienţa şi profesionalismul său, întregesc imaginea evenimentelor dumneavoastră printr-un regal muzical, o notă de înaltă ţinută şi stil.
     De-a lungul timpului, cvartetul a trecut prin schimbãri, din anul 2011 alãturându-se Luiza Bálint la violã, iar din 2016, Ionela Cristea la violoncel. Toate aceste schimbãri au dus la mentinerea si îmbunãtãtirea performantei artistice si a relatiilor inter-umane!
     În 2020, componența a căpătat un nou refresh, la secțiunea de corzi grave alăturându-se doi tineri muzicieni, Előd Gábor - violă și Zsófia Bartha - violoncel.
     Astfel componenta actualã a Kronstadt Quartet se prezintã astfel:
  Adrian F. Pipas - vioara I
  Ana-Maria Pipas - vioara II
  Elõd Gábor - violã
  Zsófia Bartha - violoncel
     Fiecare muzician al Kronstadt Quartet are o carierã individualã, desfãsuratã în paralel cu activitãtile cvartetului. Astfel Adrian, vioara I a cvartetului, este concertmaestru invitat al prestigioasei orchestre Vienna Imperial Philharmonics din anul 2017, alãturi de care desfãsoarã turnee regulate în Rusia, în prestigioase sãli de concerte ca cea a House of Music din Moscova, State Great Concert Hall din Kazan, Sala Filarmonicii din St. Petersburg si alte multe sãli de prestigiu. În 2018 interpreteazã si 2 piese solo, Por una Cabeza - Carlos Gardel si Schön Rosmarin - Fritz Kreisler, unde preia si rolul dirijorului.
    Pe lângã aceastã activitate prestigioasã, sustine regulat recitaluri, în Brasov, Sighisoara si Timisoara, soldate cu un real succes!
    În iunie 2017 sustine împreunã cu Ana-Maria, alãturi de Mozart Orchester Wien, un extraordinar concert în minunata Golden Saal, Musiverein, Viena.
      În decembrie 2018, cei doi sunt invitati din nou pentru a participa la un nou concert în prestigioasa salã, de data aceasta într-un Concert de Crãciun, alãturi de Vienna Imperial Philharmonics.
     Ana-Maria, vioara II a Kronstadt Quartet, participã si ea la proiectul Vienna Imperial Philharmonics, adãugând un plus de experientã si profesionalism partidei de vioara II.
  
    Kronstadt Quartet prezintă un amplu repertoriu, de la valsul vienez la pasionalul tango, de la arie la polka, de la clasic la café-concert, de la Mozart la Beatles, muzică de film şi evergreen. Kronstadt Quartet garantează o prestaţie muzicală de excepţie in cadrul recepţiei, cocktail-ului sau petrecerii dumneavoastră. De asemenea, petrecerea nunţii, un eveniment extraordinar în viaţa fiecăruia, va îmbrăca prin muzica oferită de Kronstadt Quartet, o aură de neuitat.